ZORBINGSC EXTREME ZONE ADVENTURE SRL in colaborare cu ROLLING BALL SRL se ocupa cu promovarea, dezvoltarea si practicarea Zorbing-ului in Romania.

Ideal si bine venit in cadrul programelor de teambuilding, dar si ca activitate de sine statatoare, ofera senzatii de neuitat amatorilor de adrenalina (va face creerii varza ;-)))). Este printre ultimele “gaselnite” din domeniul sporturilor extreme.

Istoric:
Zorbing-ul este un sport aparut in Noua Zeelanda si extins cu succes in USA, Anglia si cateva tari europene (Germania, Ungaria). Un sport “extrem” nou in Romania, care consta in rostogolirea unei persoane aflata intr-o sfera transparenta de mari dimensiuni (de la 2,6 pana la 3,8 m diametrul exterior) pe un teren in panta ( in principal). Un sport “extrem” pentru senzatiile de rotire si de lipsa de gravitatie pe care le ofera.
Balonul cu care se practica acest sport este o minge gonflabila de marimi gigantice, din poliuretan termoplastic (TPU - 0,8 mm/ 1 mm) transparent, foarte flexibila si cu rezistenta sporita la zgarieturi si temperaturi extreme (de la -20 grd pana la +50 grd). In general, aceasta are aproximativ trei metri inaltime (dimensiunile sunt cuprinse intre 2,6 m si 3,8 m) si contine in interior un balon de dimensiuni mai mici, sustinut intr-o pozitie paralela cu mingea exterioara prin intermediul unor fire din nailon, de culori diferite. Acest spatiu din interior este locul unde va sta persoana care doreste sa practice sportul. Ea va fi sustinuta de un ansamblu de curele, confectionate dintr-un material foarte rezistent. Dupa ancorarea practicantului de Zorbing, gigantica minge gonflabila este impinsa catre vale pentru a putea prinde viteza. Ea se va opri dupa ce va ajunge intr-o zona plata.
Din punct de vedere al sigurantei, acest sport extrem este 100 % sigur folosit in conditiile impuse de instructorii nostrii. Participantii sunt asigurati cu 3 serii de centuri de siguanta in interiorul sferelor, impactul cu pamantul fiind absorbit de perna de aer dintre cele 2 sfere. In timpl rotirii sferei nu exista pericolul ca practicantii sa se loveasca de corpuri dure datorita corzilor de siguranta dintre cele 2 baloane, acestea avand rolul de a pastra egala distanta dintre acestea.

Termeni si conditii de folosire in conditii de maxima siguranta:

1. Extreme Zone Adventure isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.
2. Sferele cu hamuri se pot folosi pe gheata, gazon, pamant sau zapada cu o inclinatie intre 5 si 30 grd.
3. Varsta minima recomandata este de 18 ani. Sunt admisi copii de minim 12 ani doar cu acordul parintilor.
4. Inaltimea minima admisa este de 1.5 m, greutatea maxima admisa este de 200 kg (inclusiv greutatea mingii de 76 kg)
5. Numarul maxim admis pentru o cursa este de 2 persoane
6. Nerecomandat persoanelor cu probleme de inima, femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de claustrofobie sau cu tulburari de comportament. Interzis persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice.
7. Folosirea produselor Rolling Ball de catre orice persoana fara acordul nostru se face pe riscul si raspunderea proprie.
8. Toate drepturile, incluzand informatiile, numele, imaginea, fotografiile, sigla sunt protejate de legea Romana si sunt proprietatea S.C. EXTREME ZONE ADVENTURE S.R.L.

Tarife practicate pentru Zorbing :

1. Pentru actiuni in locatii mobile (tarife pentru o zi):
a. Cu personal : transport tur-retur + cazare 4 persoane (daca este necesar) + 400 euro pt. 1 zorb (sau 550 euro pentru 2 zorburi)
b. Fara personal : transport tur-retur + 400 euro pentru un zorb (sau 550 euro pentru 2 zorburi)
2. Inchirieri pe perioade determinate (minim 1 luna) : transport tur-retur + 1500 euro / luna.
Pentru ambele situatii se pune la dispozitie 1 Zorb si 1 pompa electrica.
Pentru locatii unde nu exista sursa de curent, inchiriem generator in urmatoarele conditii : tarif 80 ron/zi + garatie 1700 ron (garantia se restituie la predarea generatorului).
Zorburile sunt pentru 2 persoane, asigura intre 6 si 10 ture pe ora - 12 / 20 persoane pe ora -pentru folosirea unei singure sfere, in functie de lungimea pistei de Zorbing.
Pentru 2 sfere in aceeasi locatie, timpul se reduce cu cca la 30 %.

AEROTRIM – este un simulator anti-gravitatie folosit initial in antrenamentele pilotilor/parasutistilor, ulterior ca aparat de gimnastica si in ultimul timp ca aparat pentru parcuri de disatractii.

Tarife practicate pentru Aerotrim :

1. Inchirieri pe perioade determinate (minim 1 luna) : transport tur-retur + 500 euro / luna
2. Vanzare – 4500 Euro

Tarifele nu contin TVA si sunt valabile pentru perioada martie – septembrie 2008.