Activitate de curatare a malurilor Crisului Repede

Aceasta actiune s-a desfasurat in data de 09.09.2008 prin colaborarea SC EXTREME ZONE ADVENTURE SRL cu AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI BIHOR, ADMINISTRATIA NATIONALA “APELE ROMANE” DIRECTIA APELOR CRISURI, MUZEUL TARII CRISURILOR si PRIMARIA VADU CRISULUI.
Scopul actiunii a fost axat pe curatarea si toaletarea malurilor de ingramadiri lemnoase de care ramaneau agatate gunoaie, de crengile care erau cazute sau se intindeau peste suprafata apei, costituind un real pericol pentru navigatia cu barci si caiace. Totodata s-a urmarit scoaterea in evidenta si punerea in valoare a traselor turistice de rafting si kayaking de pe raul Crisul Repede, dar si protectia participantilor la astfel de sporturi.
Participarea s-a facut pe baza de voluntariat. In cadrul acestei actiuni s-a reusit curatarea/toaletarea portiunii cuprinsa intre Pestera Unguru Mare din Suncuius si intrarea in Defileul Vadu Crisului. Actiunea va continua in viitorul apropiat cand se vor ivi din nou conditii prielnice referitor la nivelul apei, conditii meteo, voluntari, etc.