HókajakozásA hókajakozási túrákat Arieseni – ben rendezzük. Az érdeklődők számára, főleg szervezett csoportok esetében, az árak elfogadhatóak és a résztvevők, illetve a lesiklások / személy számától függnek. Pillanatnyilag az Oradea – Arieşeni útvonalat maximálisan 10 személy számára tudjuk biztosítani.

Előjegyzésekért és további információkért kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e – mail – ben minimum 1 – 2 héttel korábban.

Hazánkban Radu T. És Ionut F. Az Extreme Zone Adventure – tól kezdték behozni ezt az új sportot. Romániá – ban először Arieseni – ben inditottuk el a hókajakozást. Hogy lehetne leírni? Egy olyan adrenalinkeltő sport, amely a szánkózásra és a bobozásra hasonlít, könnyű megtanulni, de sokkal látványosabb. Miért extrém sport? Mert nincs féked és nem tudsz megállni csak a völgy allján, ezenkívúl elég nehéz az iránymódosítás. Az útirány megtartása érdekében lassan fékezhetsz a kezeddel vagy az evezőlapáttal ( balra vagy jobbra , ahogy a helyzet megkivánja ), de ez nem fogja a sebességet sokat csökkenteni. Kipróbáltuk a két lesiklási változatot ( evezőlapáttal, illtve anélkül ). Nem nagy a külömbség, az egyetlen kellemetlen dolog ami megtörténhet az evezőlapátos változatnál az hogy ráeshetsz és eltörheted ( ez elő is fordult egyszer – kétszer ). A sebesség külön élmény. A hóbuckákkal való ütközés még a repülés élményét is megadhatja. Megállni felborulva lehet vagy a völgy allján. A cél viszont a minél nagyobb sebesség., illetve ugrások. Nem kell túl sok tudnivaló a hókajakozáshoz ( mint például a síelés vagy a snowboarding esetében ), elég ha élvezed a sebességet és a kalandot. A kajakban biztonságosabban ülsz mint egy bob – ban, de eléred azt hogy még jobban szórakozol, mégnagyobb sebességnél. A furcsa az hogy a kajak nem „botlik” meg a kissebb torlaszokban. Ezek a kajaknak csak a repülését segítik elő.

AJÁNLOTT, a fokozott biztonság érdekében a következő felszerelés: sisak, kesztyű, stb., főleg a lesiklás folyamán történő „bravúrok” – ra és a földetérésekre.

NEM AJÁNLOTT a hivatalos lesiklópályák használata, mivel az elérhető sebességnél veszélybe kerülhet a saját vagy más emberek testiépsége.

FIGYELEM!!!

A helyes testhelyzet a kajakban előredölvce kell hogy legyen. Ez a testhelyzet megelőzi a hátgerincsérüléseket amiket a külömböző buktatók áthajtásán lehetségesek.
Nagyon fontos egy biztonságos célhelyet kiválasztani.
A hókajakozást legjobban puha vagy frissen hullott havon ajánljuk, ugyanakkor kerüljék a jeges részeket.